תלמידות יקרות!
הקורס המוצע כולל מכיל את כל התיאוריה בהרחבה מרובה וכן ניתן בו תרגול מאסיבי של שאלות ברמות וסגנונות משתנים בכל נושאי הקורס.
שימו לב:
אין בקורס התייחסות לסוגי אותות (רציף - אנלוגי, בדיד - דיגיטלי) מכיוון שהקורס עוסק בעיקרי התוכן של האלגברה הבוליאנית ומערכות ספרתיות צירופיות וסדרתיות. יחד עם זאת אלו הם לא נושאים מעכבים ואינם חלק הכרחי להבנה של התוכן המועבר.
בנוסף, אין התייחסות לתוכנת TinyCad מאחר ומדובר בסביבת עבודה ספציפית הנלמדת רק לצורך הרכבה והמחשה את התוכן התיאורטי המועבר בקורס.
פרקי העשרה:
היות והקורס כולל יותר חומר מן הנדרש, נושאים ופרקים נישתיים כתובים מצוינים כ-'העשרה'. השארנו אותם בקורס כך שבמידה ומשהו מהם יועבר בכיתה יהיה לכן מענה הולם.
בברכה,
צוות האתר גול!
פרק 1 - ייצוג מספרים
▼
הפרק עוסק בייצוג מספרים עשרוניים ובינארים, 4 פעולות אריתמטיות עם מספרים בינאריים חיוביים, המספרים המשלימים וביצוע פעולות עם מספרים בינאריים מכוונים. נושאים נוספים בפרק לפי דרישה הם: קודים בינאריים שונים (קוד BCD, קוד GRAY, קודים משלימים, קודים ממושקלים, קודים ליניארים - המינג, אופן הכתיבה של קוד במשרד ובמקלט ויכולת גילוי ותיקון שגיאות) וייצוג מספרים בשיטת הנקודה הצפה (בפורמט IEEE754).
פרק 2 - אלגברה בוליאנית ופונקציות בוליאניות
▼
הפרק עוסק בתיאור האלגברה הבוליאנית, הגדרות משפטים והוכחות. לאחר מכן יוצג תיאור מקיף של לוגיקה בינארית, שערים לוגיים ופונקציות בוליאניות - כתיבתן, פישוטים בסיסים תוך שימוש בתכונות והמשפטים הבוליאניות, ומימושים לוגים שונים.
פרק 3 - צמצומים ומימושים של פונקציות בוליאניות
▼
בפרק זה נעסוק בטכניקות לפישוט וצמצום פונקציות בוליאניות כגון שיטת המפה ושיטת QM. בנוסף נלמד כיצד לממש פונקציות שונות לפי תכונותיהן באמצעות שערי NOR, NAND ו-XOR.
פרק 4 - לוגיקה צירופית
▼
הפרק עוסק בתכנון וניתוח של מעגלים צירופיים. נלמדים הבלוקים: מחבר חלקי ומלק (Full Adder, Half Adder), מחסר חלקי ומלא (Full Subtractor, Half Subtractor), משווה גודל (Magnitude Comparator), מפענח (Decoder), מקודד (Encoder), בורר (MUX) ומפלג (DMUX).
פרק 5 - טכניקות מתקדמות בלוגיקה צירופית - העשרה
▼
מימושים שונים של פונקציות בעזרת מפות קרנו חלקיות, הרחבת פונקציות, פונקציות עם משתנים מעורבבים, שאלות משולבות ברמת תרגילי בית עם כל הבלוקים הצירופיים
פרק 6 - מבוא ללוגיקה סדרתית ויחידות זכרון
▼
מודל כללי של מערכת סדרתית, הגדרות: מצב נוכחי (Present State), מצב הבא (Next State), משוואות המצב הבא, משוואות מוצא, משוואות עירור, סוגים של מעגלים סדרתיים - סינכרוני ואסינכרוני, רכיבי זיכרון (Flip-Flops, Latches). רכיבים: D-Latch, SR-Latch. רכיבים: SR-FF, D-FF, T-FF, JK-FF. הגדרת שאלות אנליזה וסינתזה, דיאגרמת זמנים, שיקולי תזמון: זמן זיהום, זמן התקדמות, זמן ה-Setup, זמן ה-Hold, משטרי פעולה סטטי ודינאמי.
פרק 7 - מעגלים סדרתיים סינכרוניים
▼
הפרק עוסק בנושאים הבאים עבור מכונות סינכרוניות: מימוש לוגי, משוואות עירור ומוצא, טבלת מצבים/מעברים, כתיבה וקריאה של דיאגרמת מצבים, מודל mealy ו-moore של מכונות מצבים, צמצום מצבים שקולים, משפטי צמצום ושימוש בטבלת גרירה, מעבר מתיאור מילולי של בעיה לכתיבה של דיאגרמה, טבלה, משוואות ומימוש לוגי.
פרק 8 - אוגרים ומונים
▼
אוגר מקבילי (Parallel Resister), אוגר הזזה (Shift Register), מונה אדווה (Ripple Counter), מונה סינכרוני (Synchronous Counter), מונה טבעת (Ring Counter), מונה ג'ונסון (Johnson Counter).
פרק 9 - שאלות מסכמות בכל נושאי הקורס
▼
הפרק עוסק בשאלות חזרה מסכמות ומגוונות ומטרתו היא לתרגל ולהעשיר את הידיעה והניסיון בנושאי הקורס.